Просечно, Британците ги проверуваат паметните телефони на секои 12 минути, а 40 отсто од возрасните го проверуваат телефонот во првите пет минути откако ќе се разбудат, стои во годишниот извештај на Офком.

Култури на ,,дигитална зависност” разви Велика Британија во текот на изминатата деценија, повеќето луѓе мора константно да се на интернет, објави британската агенција за телекомуникации.

Просечно, Британците ги проверуваат паметните телефони на секои 12 минути, а 40 отсто од возрасните го проверуваат телефонот во првите пет минути откако ќе се разбудат, стои во годишниот извештај на Офком.

Шеесет и пет отсто на граѓани помлади од 35 години го земаат телефонот веднаш штом ќе се разбудат наутро, а 60 проценти го користат до пет минути пред да заминат на спиење.

loading...

Бројот на сопственици на паметни телефони од 17 отсто во 2008 година, се зголемил на 78 проценти во 2018 година. Смартфон користи 95 отсто од населението на возраст меѓу 16 и 24 години.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here