Градот Берхтесгаден на Баварските Алпи одлучи по пат на лотарија да ги доделува многу бараните гробни места на локалните гробишта.

Властите на Берхтесгаден, поради недостаток на простор, со години морале да ги одбиваат барањата на луѓето кои сакаат нивната крајна дестинација да биде на гробиштата од 17-тиот век.

Откако се ослободиле 200 гробни места, градот одлучи да организира лотарија за да се осигура дека сите имаат исти шанси да заземат место на гробиштата.

Се пријавиле околу 280 лица.
loading...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here