Најновиот флегшип смарфон на кинеската компанија Huawei – моделот P20 Pro беше ставен на тестот на издржливост на авторот на YouTube каналот JerryRigEverything.

Најновото „малтретирање“ на овој уред покажа дека стаклото на екранот на смартфонот може да се изгребе на шесто ниво на скалата Mohs, а на седмото ниво се гледаат подлабоки траги на оштетување.

Huawei je na P20 Pro има вградена пластична заштита за екранот, но компанијата не спомнува дали уредот има Gorilla Glass заштита на стаклото во каква било форма. Најверојатно станува збор за обично калено стакло од генерички тип.

loading...

Ова, судејќи по тестот, претставува проблем, бидејќи на тестот на свиткување предното стакло на телефонот P20 Pro испука. Сепак станува збор само за стаклото – AMOLED панелот под него остана неоштетен

На тестот за палење, AMOLED екранот на телефонот „преживува“ околу 20 секунди, меѓутоа после ова не се опоравува од последиците, што е согласно оваа технологија.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here