Познатиот Холивудски филм посветен на храбрите спартанци, кои 300 на број се спротивставиле на Персиската империја има една добро позната Македонска нумера. Доколку внимателно ја слушате нумерата ќе забележите дека се работи за познатата македоска песна Зајди, Зајди. Песната е искористена за делот кога на сопругата на Леонид и соопштуваат дека кралот загинал во битката. Погледнете:

loading...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here