Во преспанското село Нивици, или на грчки Псаридис, се споменува како можна локација каде што би можел да се одржи свечениот ручек помеѓу македонскиот и грчкиот врв во присуство на меѓународни гости по потпишувањето на договорот помеѓу Скопје и Атина. Според Телма, ова село би можело да биде изборот каде што ќе се одржи собирот, затоа што таму денеска е забележана највисока концентрација на воени и полициски сили. Владата денеска соопшти дека во Преспа ќе се одржи свечениот ручек, но не ја кажува точната локација поради сензитивни причини.

„Немаше  голема раздвиженост, слаба беше посетеноста и од туристи. Но, се забележуваше присуството на војската и полицијата, кои очегледно прават безбедносни подготовки пред настанот. Иако жителите беа расположени за разговор, сепак полицијата не дозволи снимање“, се вели во известувањето.dopj

loading...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here