Голем број луѓе конзумираат алкохолни пијалаци, често во доцните часови, а во желба да „издржат што подолго“, земаат и енергетски пијалаци не помислувајќи колку таквите потези можат да им наштетат.

А последиците можат да бидат катастрофални!

Таквата мешавина од алкохол и енергетски пијалаци е опасна бидејќи, помеѓу другото, го подигнува ризикот од прескокнување на срцевите палптации за вртоглави 600 %, а уште поголема опасност лежи во уверувањето дека сте многу помалку пијани, отколку што навистина сте.

loading...

Дури тогаш можат да настапат вистинските проблеми. Погледнете го објаснувањето во ова интересно видео

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here