Сигурно некогаш сте мокреле додека сте се туширале но не ви било пријатно тоа да го кажете, сега тоа гордо можете да го признате.

Поради чудното и за некого неверојатно однесување за време на туширањето се уништувале бракови, врски, другарства… Сепак научниците докажаа дека би требало да мокриме за време на туширањето, така што оние што они кои сакаат тоа да го прават можат да здивнат.

loading...

Луѓето кои тоа го прават ја спасуваат Планета и тоа буквално, а сега е истото е и докажано.

Математиката е проста, секој пат кога ќе пуштите вода од казанчето се трошат седум литри вода. Со оглед дека еден човек во просек дневно оди по 7 пати да врши нужда, тоа значи дека на дневна основа троши по 49 литри вода, односно повеќе од 17.000 литри вода годишно.

Ќе се сложите, тоа е многу вода! Така, експертите сметаат дека оваа навика е здрава затоа што можете да се ослободите од гливиците на стапалата на овој начин.

Мокраќата всушност е лековита!

Што чекате? Не се срамете да признаете – секако сите тоа понекогаш го прават!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here