Предлог законот за доживотна казна за оние коиизвршиле дела како педофилија и силување, беше одобрен од претседателот Путин.

Руските жени отсега слободно ќе можат да го убијат човекот кој се обидел да ги силуваа, а таквата акција автоматски ќе се третира како реакција во самоодбрана во која жената нема на правен или на било кој начин да одговара за таквиот чин.

Да потсетиме, дека Владимир Путин неодамна објави војна на силувачите и педофилите, истакнувајќи дека овие повратници кои постојано вршат акти на насилство “се срам рускиот правен систем.”

loading...

Набрзо потоа, се донесе законот за доживотен затвор за оние со вакви дела (педофили и силувачи), и неговиот предлог беше прифатен.

Путин пред новинарите објасни накратко дека новиот закон: “Ќе биде нивната казна која ќе ја отслужуваат секој ден кога ќе се дружат со другите затвореници.”

Се очекуваше дека ова е финалното решение на руското правосудство за овие луѓе и дека доживотна казна ќе биде дефинитивната казна. Но со новиот закон им се дава правото на силуваните жени да го убијат насилникот, токму поради фактот што силувањето е кривично дело кое во Русија стана секојдневна појава. Законот главно наиде на одобрување во jавноста.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here