Рускиот претседател Владимир Путин рече дека е многу важно руските граници да бидат заштитени од терористи, илегални имигранти и шверц со дрога.

– Пред сè, неопходно е да се користи детален пристап за неутрализација на ризиците и закани во врска со граничната безбедност. Тоа е прашање на сигурна заштита на нашата територија од терористи и екстремисти, транснационален и прекуграничен криминал.

Се работи за кршење на каналите за трговија со тројка, илегална миграција, шверцни материјали и културни вредности, стратешки суровини – изјави Путин на седницата на Советот за безбедност, објави Тас. Според него, очигледно е дека резултатите во оваа сфера директно зависат од ефикасна координација и координирани активности на сите структури и услуги кои работат на граничните премини.

loading...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here