Вашиот телефон крие многу тајни опции за кои дури 95% од корисниците не знаат за нив.

Погледнете кои тајни опции ги има секој паметен телефон и како тие можат да ви го олеснат вашето секојдневие.

БРЗО ПОЛНЕЊЕ НА БАТЕРИЈА

loading...

Ако батеријата ви е речиси празна и немате многу време да чекате да се наполни, најдобро е да го ставите својот телефон на Airplane Mode бидејќи така ќе се наполни многу побрзо.

БРЗО БРИШЕЊЕ НА ПОРАКИ


Ако сакате да го избриштете подолг текст во пораката не мора да го држите копчето “backspace”. Ако сте корисник на iPhone или iPad можете да ја вклучите опцијата “shake to undo”. Само го протресувате телефонот и пристикате “undo”.

СТОПИРАЈТЕ ГИ POP-UP РЕКЛАМИТЕ


Досадните реклами кои неочекувано ви излегуваат додека користите различни апликации може да ги спречите. Вклучете го само “Airplane mode”.

ЗАЧУВАЈТЕ ЈА ВЕБ СТРАНИЦАТА


Често наидуваме на статии за кои немаме време баш во моментот да ги прочитаме. За да останат снимени и откако ќе немаме интернет на телефонот притиснете само download во пребарувачот.

ПРИСПИВНА МУЗИКА


На тајмерот на часовникот имате можнсот да одберете кога да запре музиката која сте ја пуштиле така што таа нема да ви смета во сон.

БЕЗЖИЧЕН МАУС


Air Mouse Pro за iOS или Remote Mouse за android корисниците ви овозможуваат да го претворите вашиот телефон во далечински управувач преку кој што можете да контролирате повеќе апарати во вашиот дом.

ПОДОБРА МРЕЖА


Овој трик им овозможува на корисниците на iPhone да го подобрат слабиот сигнал на мрежата. Пишете ја комбинацијата *3370# за подобар гласовен квалитет на GSM разговорите. За да ја исклучите функцијата, пишете #3370#.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here