Седум од осуммина вработени во снабдувањето со вода во Врање, кои работеле на платото Плајковица, каде што НАТО ги фрли осиромашените ураниумски бомби, починаa од рак на белите дробови и дебелото црево

Седум од осумте водоводџии во Врање, кои работеле на Плејковица, каде што НАТО фрли бомби со осиромашен ураниум веднаш по бомбардирањето, почина подоцна од рак на белите дробови и дебелото црево, рече Информер. Осмиот член на овој тим, исто така, има рак и во моментов е во процес на лекување!

loading...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here