Платформата за споделување видео снимки Јутјуб воведува опција за препознавање на музиката во снимките, слично на популарната апликација Шазам.

Функцијата ќе биде достапна во самиот опис под видеото, а во информациите ќе стои насловот на песната, изведувачот, па дури и авторите на текстот, како и линк до официјалната страница или канал, кога тоа е можно.

Ова ќе помогне и за поголема заштита на авторските права, соопштуваат од Јутјуб.

loading...

Социјалната мрежа за гледање на видеа YouTube на корисниците ќе им овозможи и нов инкогнито режим кој нема да ја бележи историјата на отворени видеа и пребарувања во главниот дел.

Инкогнито режимот на оваа мрежа ќе функционира слично како на Chrome интернет прелистувачот, а посебно копче на Андроид апликацијата ќе се гледа во горниот десен агол.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here