Ако сте ги слушнале овие зборови во вашето детство, вие можеби сте прераснале во друга личност.

  1. Ти треба и мораш да се соочиш со твоите комплекси

Животот е полн со тешкотии, и ти треба се соочите со овој предизвик. Напорната работа, не се плашите да побарате помош кога ви е најпотребно, и мислите повеќе со вашата глава.

2. Знаејќи ја твојата цел

loading...

Никогаш не се задоволувате со помалку, ни во вашиот живот, работа дури и во љубовта.

Биди најдобар и избери го најдоброто.

3. Секогаш слушајте го вашето срце

Особено во оние случаеви кога ви се чини вас нешто по разумно од другите луѓе.

4. Не бидите толку сериозни за самиот себе

Нека не ви биде жал, но признајте си ја вината, ако сте виновни. Шалите се на ваша сметка. Бидете што по едноставни.

5. Парите не го дефинираат твојот живот

Животот е нешто повеќе од пари. Некој од среќните моменти во вашиот живот ќе ве асоцираат со некое парче хартија. Работете напорно и заработувате чесно, но не се осудувајте самите себе за тоа колку пари имате.

6. “Не значи НЕ”

Кога ќе дојде до сосотанок ( или какви и да сте, палави деца, ова се нарекува во адолесценцијата ), запомнете: ако девојката каже “не”, то значи “НЕ”.

7. Плачењето е нормално

Ти немаш срце од камен. Ти си осетлив, сладок и уплашен. Понекогаш, на тоа што стравувате тоа ќе се случи. Од време на време ти ќе губиш.

Ако мислиш дека солзата ќе ти донесе олеснување, тогаш ослободи ги.

8. Внимавајте на вашето здравије

Посетувајте доктор, јадете зеленчук, бидете наспани и правете психолошки вежби.

9. Запамтете го вашето семејство

Семејството секогаш ќе биде тука: да тагува со вас, да споделува среќни моменти, да ве подржува кога ќе ви биде најтешко. И, се разбира, да ве сака секаде и под сите околности. Не се оделечувајте од вашите сакани.

10. Ти не си ништо подобар од останатите

Ти си прекрасен, но не си ништо подобар од луѓето што возат автобус, поправаат куќи или продаваат обувки и облека. Без оглед колку многу ќе напредуваш во животот, запамети дека ти мораш да имаш почит кон другите луѓе и нивните работи.

11. Луѓето се добри

Биди природен, луѓето повеќе се наклонети кон доброто за разлика од лошото. Како и да е ова не се базира дека во светот има само добри луѓе. Ти ќе запознаеш некого кој ќе постапува погрешно, погрешно е и ако мислиш. Јас сакам да запомниш: секоја личност има шанса за докажување. И секој се смета за невин се додека не се докаже спротивното.

12. Заштити се себеси од непотребни емоции

Болката и драма ќе те прати низ целиот живот. Дозвлувајќи на луѓето и настаните нема да донесат ништо во животот освен емоции, интриги, разочарување и хаос. Животот е премногу краток за да го поминеме со ова.

13. Ти не си во центарот на универзумот

Животот на земјата постои пред ти да се родиш, и ќе продолжи да постои окако ќе го напуштиш овој свет. Не се фокусирај на самиот себе, помогни и на луѓето, инспирирај ѓи со нешто ново. На твој знак.

Направи го тоа за тоа што нема да зажалиш, ќе има нешто да запаметиш.

14. Прави нешто добро секој ден

Да, модерниот живот има пребрзо темпо, но ние никогаш не сме премногу зафатени за да немаме време да направиме некоја добра работа. Помогни на постар човек што поминува прку патот или носи ги тешките торби од продавница. Биди човек што ќе пружи рака на секој што ќе му биде потребна помош.

15. Биди свој

Дали си уникатна личност? И дали си створен за овој свет. Имаш талент, создади го но никогаш не се спојувај со толпата.

16. Твојот свет треба да биде вреден

Внимателно избирај ѓи збороите што ќе ги кажеш. Потруди се да ја кажуваш вистината и да ѓи одржуваш ветувањата. Запамети дека ти си одговорен за твоите зборови.

17. Биди пријателски настроен

Третирај ги луѓето со добро не биди груб. Не е толку тешко, ако помислиш малку на тоа.

18. Твојата мајка секогаш ќе биде тука

Јас секогаш ќе бидам со тебе. Ќе дојдат денови кога нема да бидеш психолошки спремен, но знај: Јас секогаш ќе бидам во твоето срце и во твоите сеќавања.

19. Одбери мудро

Идната сопруга, бизнис партнерите, пријателите и комшиите.

20. Биди храбар

Бидете доволно храбри да признаете дека ви треба помош од други луѓе или дека е време да се откажете од вашиот потфат, бидејќи свативте деа тоа беше неуспех.

Биди доволно храбар за да можеш да кажеш “засега” за тоа што повеќе нема место во твојот живот и “Здраво” за новиот.

Кој совет ќе го кажете на вашиот син?

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here