Со овие едноставни вежби за себеафирмација ќе успеете да го подобрите квалитетот на секојдневието.

4-efikasni-vezhbi-za-afirmacija-i-samosvesnost-01.jpg

Применувајте ги овие вежби и направете ги дел од своите секојдневни рутини. Тие ќе ви помогнат да го разбудите секој дел од себе и повеќе да ги цените своето време и својата суштина.

loading...

Правете ги секогаш кога ќе почувствувате дека нешто лошо се случува или кога не можете да се ослободите од вознемирувачките чувства.

Набљудувајте се себе

Доколку почувствувате непријатна емоција или имате некое лошо претчувство, потребно е да се смирите и да вдишете длабоко. Замислете дека го гледате своето тело отстрана, од глава до петици и проценете каде непријатното чувство започнува, а каде завршува.

Дишете длабоко

Фокусирајте го своето внимание таму каде ја лоциравте непријатноста. Дишете длабоко и замислете како го насочувате кислородот кон местото каде тлее претчувството. Така ќе ја смирите вознемиреноста.

4-efikasni-vezhbi-za-afirmacija-i-samosvesnost-02.jpg

Направете си простор

Разгледајте околу себе внимателно и ќе пронајдете многу предмети на кои местото им е далеку од вас. Со тоа што ќе го прочистите просторот од вишокот предмети кои само собираат прашина, ослободувате повеќе место за проток на позитивна енергија.

Дозволете си да имате емоции

Никогаш немојте да ги потиснувате и ограничувате своите емоции. Какви и да се, емоциите се показател дека постоите и дека сте важен дел од циклусот на Универзумот. Благодарение на оваа вежба ќе ги прифатите своите емоции, наместо да се борите против нив.

Е. Д. | Црнобело

Би можело да ве интересира:

Source link

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here